About


Artist, musiker och låtskrivaren Niklas Rapp aktuell med ny musik under 2021. Uppbackad av musiker i klass med det bästa Sverige har att erbjuda. Debutalbumet Övergångsrit släpptes hösten 2015 efter en flerårig produktion. De tiotusen timmarna är gjorda. Efter debuten har fler singlar släppts.

I artikeln Väver vemod med melodiskt guld av senaste singeln Thoughts skriver Sonny Jonasson: ”I brännpunkt hittas ett stycke musik. Författat och varsamt snickrat av en i Bjursås fostrad gåshudsgrossist. Vars musikaliska arv upplevs lika tryggt rotat i mark vandrad av tidigare melodimästare som intensivt sökande i den icke uttalade tjuskraft som färdas med vinden.” En singel som under hösten spelats flitigt på Sveriges Radio.

På nyårsafton 2019 släpptes singeln Then som plockades upp på Spotifylistan New Music Friday Sweden. Efter singlarna Oh Brother och Time Is All (I Need, Dad) släpptes sedan det självbetitlade albumet Niklas Rapp februari 2020. Låtar som spelats under våren på Sveriges nationalradio.

I en recension av albumet skriver Thomas Cedergren från rockfarbror.se 5 mars, 2020:

”Det är känslomässiga låtar och redan med inledningsspåret Oh brother så har håret på armarna börjat resa sig. Det där är dock bara starten på en jättefin musikresa.

Niklas skriver även musik till andra artister. Har skrivit musik till låtarna Mårtanberg och Herregud på albumet Idioter lär oss och vi lär varann med Broder Henrik Rapp (2019).